Başarılı Bir Sonuç Almak İçin Sınavlara Nasıl Hazırlanmalıyız?

Sınavlarda başarılı olmak hepimizin istediği bir şey hiç kuşkusuz. Sınavlara nasıl hazırlanmalıyız? Peki bu başarıyı yakalamak için gerekli çalışmaları yapıyor, önlemleri alıyor muyuz? Sözel ve sayısal derslere başarılı olmak için temel seviyede yapmanız gereken kurallar ve önlemler bulunmaktadır. İşte bir sınavdan başarılı olmak için uymanız ve yapmanız gereken 11 önemli ipucu.

Sınavlara Nasıl Hazırlanmalıyız?

1. Toplu Çalışma

Malzemeyi parçalarken, malzemeyi beş, yedi veya dokuzluk daha küçük kümelere ayırın. Parçalama sadece malzeme için geçerli değildir; zaman da parçalayabilirsiniz. Çalışma zamanınızı parçalara ayırın. Örneğin: Bir konuyu 1 saat çalışın, ara verin ve ardından 1 saat farklı bir konuyu çalışın. Unutma- dersler arasında mola vermek önemlidir.

2. Vakit Nakittir

Gün boyunca uyanık olma eğiliminde oluyor ve gece olunca uyumaya daha hazır durumdayızdır. Bu sebeple çalışma saatlerinizi gün içine almak başarılı bir çalışma için bir adım önde olma anlamına gelecektir. Ödevleri çalışmak ve tamamlamak için uyku düzeninize uygun saat programlamanızı yapın. Size uygun bir programınızın olması bir rutine bağlı kalmanıza ve uygun bir saatte yatmanıza yardımcı olur.

3. Sağlıklı Seçimler Yapın

Yemek yemeyi veya uyumayı atlamayın. Yeterli uyku almak, sınavlarınızda başarılı olmak için çok önemlidir. Stres seviyenizle uyum içinde kalarak duygusal sağlığınızı izleyin. Abur cuburdan kaçının ve sınavdan önce dengeli bir kahvaltı yapmaya çalışın. Beslenme durumu sınavlara nasıl hazırlanmalıyız sorusunun temel taşıdır.

4. Aktif Öğrenme

Pasif değil aktif öğrenme, verimli çalışmanın en temel ilkesidir. Aktif öğrenme, materyal hakkında karar vermeyi gerektirir. Örneğin, kendinize sorun:

  • Bu önemli mi?
  • Bu bölüm nasıl organize edilir?
  • Bu büyük resmin neresine uyuyor?
  • Bu terimin tanımı nedir?
  • Bu kavramı daha önce ne zaman öğrendim?

5. Çalışmak İçin Doğru Yeri Bulun

Her öğrencinin en iyi çalışmalarını nerede yapacakları konusunda farklı tercihleri ​​vardır. İster ders çalışmak için tam bir sessizliğe ihtiyacınız olsun, ister arka planda sessiz müziği tercih edin, dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirdiğinizden emin olun. Cep telefonunuzu kapatın veya rahatsız etmeyin moduna alın. Tercih ettiğiniz çalışma ortamına en uygun odanız dışında kampüs ya da kütüphane de bulabilirsiniz.

6. Organize Olun

Çalışmaya başlamadan önce tüm notlarınızı, çıkabilecek konulara ve önemli notları organize edin. Not kartları, sınavlar veya diğer çalışma araçlarını kullanıyorsanız, çalışmaya başlamadan önce bunları hazırlayın. Çalışma araçlarınızı ne zaman oluşturacağınız ve her sınavdan önce ne zaman çalışmaya başlayacağınız için bir zaman çizelgesi geliştirin.

7. Önceden Planlayın

Her sınavınız için önceden plan yapın. En kısa sürede notlarınızı gözden geçirmeye başlayın. Bu, toplu sınavlar için önemli bir noktadır. Gözden geçirilecek çok fazla bilgi olduğundan toplu sınavlar için önceden plan yapmak özellikle önemlidir. Önceden planlama, çalışma programınız veya diğer sınıfların sınavları gibi diğer programların çalışma planınızla çelişmemesini de sağlar. Sınavlara nasıl hazırlanmalıyız yazımızın en önemli maddelerinden birisi de budur.

8. Dikkat Dağınıklıklarına “Hoşça kal” deyin

Çalışırken düşünce kalıbınızı bozan her şeyi ortadan kaldırın. Dikkat dağıtıcı bazı örnekler:

  • Dikkatinizi dağıtan hafta boyunca sosyal medyaya ve diğer uygulamalara yapılan bildirimleri kapatın
  • Açlığınız dikkatinizi dağıtıyorsa, elinizde sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun.
  • Oda arkadaşlarınız dikkatinizi dağıtıyorsa, işleri halletmek için farklı bir ortam bulun (farklı bir oda, kütüphane vb.).
  • Aileniz size ayrılan çalışma saatlerinde sizi aramayı seviyorsa, beklentilerinizi belirleyin ve hedeflerinizi iletin.

9. Başarı için Giyin

İster güzel bir kıyafet giymeyi ister günlük bir kıyafet giymeyi tercih edin, yine de pijamalarınızı yatağınıza saklamanız önemlidir. Sınavlara hazırlanırken pijama giymek beynine yanlış psikolojik sinyaller gönderir. Beyninize önemsediğinizi, tetikte olduğunuzu ve sınava hazır olduğunuzu belirtmek istiyorsunuz.

10. Bir Çalışma Grubu Oluşturun

Dört ila altı kişilik bir grupta çalışmak, sınıfınızdaki diğer öğrencilerle daha derinlemesine bir tartışmaya girme fırsatı sunar. Etkili çalışma grupları temel kurallar belirler. Konunun dışına çıkmamak için elinizden gelenin en iyisini yapın ve konudan sapmalar olursa, konuya dönerek konuyla ilgili tartışmaları başlatın. Konuları öğrenmenize yardımcı olmayacak tartışmalarla çalışma zamanınızı boşa harcamak istemezsiniz.

11. Çalışma Materyalleri Oluşturun

Bilgi kartları, önemli terimleri, kavramları, formülleri ve hatta okuma ödevlerinden alıntıları incelemek için yararlı bir araç olabilir. Sınavda çıkabilecek sorular, sınavla ilgili varsa çıkmış sorular, sınava yönelik online test çöz sayfaları ile kendinizi test edebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda sorun yaşamayacağınızı varsayıyoruz, ancak dilerseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul et Gizlilik ve Çerez Politikası